En presentation

Torsögården_framifrån_vårTorsögården, tidigare skola och därefter församlingshem, ligger centralt beläget på ön, alldeles bredvid Torsö kyrka.

Detta stora hus kan hyras för kortare eller längre tid för körhelger, kursverksamhet, föreningsmöten, konfirmandläger, firmafester, släktfester och liknande arrangemang när det egna huset inte räcker till. Du har även möjlighet att boka enstaka rum för samlingar, möten och övernattningar. Sammanlagt antal bäddar är 25 i huset, och här finns totalt fyra toaletter varav två med duschplats.

Entréplanet består av bland annat en stor samlingssal, Koffasalen, med bord och stolar. Salen rymmer 60 personer vid bord. Här finns också ett piano och högtalarutrustning. Koffasalen lämpar sig mycket väl till större middagar, även med dans. Här finns också tillgång till ett utrustat kök med en professionell diskmaskin.

På entréplanet finns flera sällskapsrum, ytterligare ett kök samt ett kursledarrum. I kursledarrummet finns en sängplats och det utgör därmed husets enda enkelrum.

Övervåningen innehåller två flerbäddsrum med åtta bäddar vardera samt fyra dubbelrum, och dessutom två  umgängesrum. I den lummiga trädgården på baksidan finns tillgång till grillar, uteplatser och möjlighet att duka upp till fest sommartid.

Torsögården erbjuder möjligheter till självhushållning i två kök. Catering med stor variation kan förmedlas på begäran. En kombination av självhushåll och catering är också möjlig.

Torsögården ligger i ett kulturellt mycket intressant område med anor från forntiden. Ön erbjuder en underbar natur med speciell flora och fauna och med möjligheter till naturvandringar, fågelskådning, fiske, bad och båtutflykter.

TG_Ute_1Vintertid kan Vänern erbjuda fina isar och fin natur för t ex långfärdsskridskoåkning och vinterfiske.

Cyklar och kajaker finns att hyra på ön. På västra sidan av ön i Brommösund ligger Hamnkrogen Laxhall som är öppen dagligen sommartid.

Mitt på ön vid Torsö camping finns det kiosk sommartid.
Till Torsögården kommer man enklast med bil, buss eller närtrafik. Bussen och närtrafiken utgår från resecentrum i Mariestad. Färden tar ca 20 min.


Visa större karta

Vill du boka eller veta mera om Torsögården är du välkommen att skicka ett mail till info@torsogarden.se  eller ringa 070-222 15 27.

Välkommen till Torsögården!